Olivier Hagen

Tiener

Marike was mijn docent op de middelbare school. We hadden altijd goede en interessante gesprekken. Ook hielp ze mij realiseren wat het grotere plaatje was en motiveerde ze mij om hier naartoe te streven.

Raad is waar ik nu ben…

Niet dat ze mij aanraadde om na de middelbare te stoppen met mijn opleiding, maar ze gaf mij een zetje in de rug om de beslissing te maken die ik alleen nooit had durven maken.

Nu volg ik – na mijn winst in de nationale finale van de Elite model look 2018- een opleiding die ik combineer met modellenwerk.

Alice Yegen

Ouder van tiener(s)

10 jaar geleden zijn wij via de gezamenlijke passie van onze zonen in aanraking gekomen met elkaar. Het is niet makkelijk om een tiener met een passie te volgen. Dit gaf mij als ouder bepaalde struggles.

Marike heeft mij met haar objectieve visie daar heel erg mee geholpen, en vooral om” out of the box” te denken.

Er is niet één weg, maar meerdere. Nu -na tien- jaar heeft mijn zoon alsnog zijn droom waargemaakt en ben ik blij dat ik niet heb vastgehouden aan het denken in hokjes.

De maatschappij heeft een verwachtingspatroon die wij als volwassen als “normaal” beschouwen.

Met de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen wij als ouders de kinderen het zelfvertrouwen geven om hun droom te volgen. En dit is maatwerk dat in het straatje van Marike past. Iedereen is uniek en heeft een andere aanpak nodig.

Lidwien van den Bos

Opleidingscoördinator/docent @Master pedagogiek InHolland van 2009-2020

Integer, creatief, praktisch, slim en oplossingsgericht: dat is Marike ten voeten uit. Het is heel prettig en constructief werken met Marike; het laagje humor dat als vanzelf meekomt, geeft aan de samenwerking een extra glans.

Riëtte Tempelman

Studiegenoot Marike
Docent & supervisor @masteropleiding Pedagogiek Inholland

Een enthousiaste, gedreven professional met de ambitie om samen met anderen de wereld een stukje mooier te maken. Zo heb ik Marike tijdens onze studie aan de masteropleiding Pedagogiek van Inholland ervaren.

Marike heeft mij tijdens assesments in de opleiding, waarvoor ik heel veel spanning opbouwde, me mijn talent, ervaring en professionaliteit laten inzien. Ze analyseerde samen met mij mijn zorgen en wist deze om te buigen naar talenten die ik kon inzetten. Zo kon ik toch het assesment goed afronden. De opgedane inzichten helpen me nu nog steeds.

Marike weet je mee te nemen in haar positieve kijk op de omgeving. Kansen zien, ervoor gaan en je successen vieren, daar staat Marike voor!

Marike werkt zeer doelgericht. Ze weet je door haar scherpe vragen na te laten te denken over je talenten, uitdagingen en stappen in de toekomst. Ze weet zich goed te focussen op wat er toe doet om met jou tot de gewenste resultaten te komen. Met haar enthousiasme en zicht op talent beïnvloedt zij haar omgeving positief. En wellicht ook die van jou!

Collega in het voortgezet onderwijs

Marike is gedreven, altijd ondersteunend en ziet de persoon ín de professional.

Als beginnend docent in het voortgezet onderwijs kon ik bij Marike altijd terecht om te sparren. Over ditjes en datjes, maar ook heftigere casussen over problematiek van of met leerlingen. Waar zulke ervaringen overweldigend kunnen zijn, wist Marike mij altijd met beide benen op de grond te houden.

Marike biedt een luisterend oor en helpt je aan een oplossing te komen. Niet door deze voor te zeggen, maar je deze, al bevragend, zelf in te laten zien. Ze coacht op zo’n knappe manier, dat je je tegelijk als persoon én als professional gezien en gewaardeerd voelt. Hierdoor heb ik nu nog steeds meer vertrouwen in mijzelf en in mijn kunnen.

Rayner Hardendood

zoon van Marike en tiener

Ondanks dat je je in de puberteit vaak tegen je ouders afzet is het mijn moeder geweest die ik steeds ben blijven opzoeken voor gesprekken en steun.

Zij gaf mij de ruimte om te zijn wie ik was en ben en liet (en laat mij) altijd de positieve kant zien van mindere momenten.

Ik zie dit ook gebeuren bij mijn jongere broertjes en zusje. Ik merk dat zij net als ik altijd mijn moeder opzoeken als zij iets kwijt willen of hulp nodig hebben. Ik zie dat mijn boertjes en zusje zich door haar begrepen voelen, zoals ik dat zelf ook ervaar.

Dankzij een ziekte heb ik groep 7 en 8 niet helemaal kunnen volgen, maar doordat ik van mijn moeder de juiste motivatie kreeg en krijg om alles uit mezelf te halen, zit ik nu in het tweede jaar van mijn hbo-studie. Daarnaast probeer ik het beste uit mezelf te halen bij mijn passie (keepen). Van mijn moeder leer ik dat ik niet de beste hoef te zijn, zolang ik maar de beste versie van mezelf probeer te zijn.

Inmiddels ben ik 18 en zoek ik haar nog steeds geregeld bewust op voor een goed gesprek. Ook nu stelt ze mij altijd gerust en geeft zij mij de juiste motivatie die ik nodig heb voor mijn ontwikkeling op meerdere vlakken.